Minun tarinani

Square

Keitä me olemme? Minne me olemme menossa? Näitä kysymyksiä jokainen pohtii jossakin vaiheessa elämäänsä. Myös minä, muotoilijan silmin. Olen tarkka havainnoija, ja aistin helposti toisten tunnetiloja ja toiveita. Havainnoin ympäristöäni ja teen siitä oman tulkintani. Muotoilijana on uskallettava laittaa itsensä likoon ja annettava jotain itsestään. Mikään ei synny tyhjästä.

”JOKAISELLA SUUNNITTELEMALLANI ESINEELLÄ ON OMA TARINANSA.”

Olen sinnikäs ja valmis tekemään töitä saavuttaakseni päämääräni. Vastoinkäymiset eivät lannista minua, vaan tekevät minusta entistä vahvemman. Luontokin tarvitsee sinnikkyyttä talvesta selvitäkseen. Laadukas käsityö ja huolellinen suunnittelu synnyttävät oivaltavia muotoja ja aikaa kestäviä esineitä. Jokaisella suunnittelemallani tuotteella on oma tarinansa. Niissä on myös jokin yksityiskohta tai oivallus, joka erottaa ne teollisesti tuotetuista tuotteista.

Muotoilijana olen laaja-alainen – materiaaleina käytän mm. lasia, keramiikkaa ja tekstiiliä. Kokeilen myös rohkeasti uusia materiaaleja ja teen erilaisia kokeiluja. Vastuullisuus ja ekologisuus ovat minulle luonteva osa työtäni. Kierrätän rikkoutuneet esineet esimerkiksi raaka-aineiksi ja mosaiikiksi. Hankin raaka-aineet alan luotettavilta toimijoilta ja valmistan tuotteet alusta alkaen Suomessa.


CV

Olen ihmisistä, ilmiöistä, kulttuureista ja taiteesta kiinnostunut monipuolinen lasi- ja keramiikkamuotoilija. Laaja-alaisuus, oivaltavuus, uteliaisuus ja kyky katsoa asioita monesta eri kulmasta ovat vahvuuksiani muotoilijana. Olen innokas oppimaan uutta ja kehittämään itseäni. Asiakaslähtöisyys ja asiakkaiden kuunteleminen on minulle luontaista, sillä olen tehnyt pitkän työuran vaativissa asiakaspalvelutehtävissä.

KOULUTUS

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK, Hämeenlinna / Artenomi AMK / 2015–2018
Opiskelin muotoilun koulutusohjelmassa lasi- ja keramiikkamuotoilua. Lopputyönäni suunnittelin Lento-mukin ja brändin omalle yritykselleni.

NÄYTTELYT

YHTEISNÄYTTELYT
A+ Ambition in Glass / 18.5.–26.8.2018,
Suomen Lasimuseo, Riihimäki
Interventio / 19.4.–11.5.2017,

Suomen Lasimuseo, Riihimäki

YKSITYISNÄYTTELY
Tulkintoja / 1.–30.6.2018,
Prismakeskuksen Rantagalleria, Järvenpää